Kalkmalerierne

Kirkens østhvævl

Sankt Laurentius’ martyrdød.
Erasmus’ martyrdød. Dette kalkmaleri var skjult indtil 2007. Erasmus kan ikke ses, men hans bøddel er ved at rulle hans tarme op på en stav.
Kalkmaleriet fortæller om en norsk kongelegende. Olav vinder over sin bror Harald, da de sejler om kap om Norges trone. Olav blev senere norsk kongehelgen. Han blev kaldt Olav den Hellige, i folkemunde Olav den Digre (tykke Olav).

Kirkens vesthvælv

Til højre i billedet: En ung gift kvinde fristes af djævlen til at stjæle fra en ung fornem herre. Til venstre i billedet: Hendes højre hånd er hugget af som straf for tyveriet, men heldigvis kommer Sankt Jacob forbi. Han rører ved den afhuggede hånd med sin stav, og vi må formode, at hånden herefter sættes fast igen.
Sankt Peter i skikkelse af en ung lærling hjælper smedemester Elegius med at sko en hest på en noget alternativ måde.
Sankt Stefanus’ martyrium. Han dør som den første kristne martyr ved stening.
Døden – i skikkelse af en mand siddende på en okse med bue og pil – indhenter en ung fornem herre på falkejagt. Foran jægeren står et vissent træ, som også symboliserer døden.

Kirkens nordvæg

På kirkens nordvæg ses ærkebiskoppen af Nidaros Niels Jacobsen Finkenow, som knæler under sit våbenskjold.
Nedenunder er fremstillet en løve, som kommer hjem til sine døde løveunger. Hun ånder på dem, og de bliver levende. Et billede på opstandelse.

Kirkens kor

Ærkeenglen Gabriel blæser i sin basun på dommedag, og de døde står op af deres grave.
Nok et af de smukkeste kalkmalerier nord for Alperne af en engel. Kalkmaleriet forestiller ærkeenglen Mikael, som på dommedag hjælper Gud med at veje sjælene. Her snyder han med vægten til fordel for en synder.
Kristus kommer for at dømme levende og døde på dommedag.
Igen dommedag, hvor Satan sidder i helvedes gab og tager imod de fordømte.

Kirkens miderste hvælv

Til venstre i billedet ses bebudelsen, hvor ærkeenglen Gabriel kommer til Jomfru Maria og fortæller hende at hun skal føde Guds søn. Til højre i billedet forkynder ærkeenglen Gabriel Jesus-barnets fødsel for hyrderne på Betlehems marker.
De hellige Tre konger besøger Jesus-barnet
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er shapeimage_7-3.png
Jesus-barnet fremstilles i templet i Jerusalem.
Sankt Jørgen dræber dragen og redder prinsesse Kleodolinde fra en grusom død.