Formanden for menighedsrådet skal bevare overblikket, være struktureret og i stand til at lede møder, forhandlinger og afstemninger. Formanden sørger for, at de vedtagne beslutninger udføres. Formanden er menighedsrådets primære ”ambassadør”. Næstformanden træder til i de nævnte opgaver, hvis formanden har forfald.
Kirkeværgen skal varetage kirkens historiske kulturinstitution. Kirkeværge har ansvaret for, at der føres dagligt tilsyn med kirkens bygninger og at der bliver værnet om kirkens kulturværdier. Arbejdsopgaverne kan bestå af: opfølgning på bygningens vedligeholdelsesplan, indhentning af tilbud, styring af budget og tidsplan for bygningsopgaver og ajourføre kirkens forsikringer og anmelde forsikringsskader til Folkekirkens Forsikringsenhed. Det er et plus, hvis kirkeværgen har en byggefaglig baggrund, eller erfaring med projektstyring, men ikke et krav.
Kontaktpersonen i menighedsrådet varetager arbejdsgiverfunktionen overfor de ansatte i kirken, dog ikke overfor præsterne. Erfaring med personaleledelse er et plus, da man skal fungere som bindeled og koordinator mellem menighedsrådet, de ansatte og præsterne.
Det er muligt få onlinehjælp eller hjælp fra stiftet og Landsforening af Menighedsråd til arbejdet som kontaktperson. Menighedsrådet kan ved konstitueringen beslutte, at jobbet deles mellem den valgte og en præst eller oprette et personaleudvalg, som støtter kontaktpersonen i arbejdet. Der kan også være ansatte, som varetager en del af opgaverne. Menighedsrådet kan også beslutte at gå sammen med andre sogne om at tilknytte en personalekonsulent til at hjælpe med arbejdsgiverrelaterede opgaver.
Kasserer i menighedsrådet sidder med ansvaret for tilsynet med kirkens økonomi. Det er en fordel, at kassereren har erfaring med bogføring, kan skabe overblik over budget, kvartalsrapporter, lønudgifter og årsbudgettet. Regnskabskompetencer er et plus, men ikke et krav. Kassereren skal være struktureret, have en analytisk tilgang og et godt overblik. Være effektiv, detaljeorienteret og gerne med en sund forretningsforståelse.
Den bygningskyndige spiller en rolle i bevarelsen af den vigtige kulturinstitution som kirken er. Sammen med menighedsrådet foretager den bygningskyndige syn af kirkens bygninger, hvor den bygningskyndige fungerer som faglig konsulent i forhold til eventuelle udbedringer eller nye projekter. Det er en fordel at have en byggeteknisk baggrund, men ikke et krav.